Vaalipäivä

Hyvää äänestyspäivää vahvassa demokratiassa! Meillä on edustuksellinen hallinto, perusoikeudet toteutuvat, vallanpito on läpinäkyvää ja kontrolloitua, virkamieskoneisto puolueeton ja kansalaiset saavat osallistua. Tänään kannattaa käyttää arvokas äänensä klo 9-20, jos sitä ei ole vielä ennakkoon tehnyt.

Iltaan mennessä ratkeaa, ketkä 79 valtuutettua ryhtyvät Pirkanmaalla ratkomaan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden 2 miljardin euron pakettia, joka muuten tekee 25 miljoonaa euroa per valtuutettu. Aluevaltuuston ankarana tehtävänä on vastata asukkaiden palvelutarpeeseen käytettävissä olevan resurssin puitteissa – ei enempää, eikä vähempää.

Jokainen alue tulee olemaan rahoituksen suhteen tiukoilla, joten aluevaltuuston pitää
💙 keskittyä vaikuttavuuteen,
💙 soveltaa maakunnan parhaita käytäntöjä,
💙 panostaa perustason palveluihin ja niiden saatavuuteen,
💙 hyödyntää etä- ja digipalveluita siellä missä se on mahdollista sekä
💙 valita suppean ja laajan valikoiman sote-keskusten välillä.

Vaalityö on meidän ehdokkaiden osalta nyt tehtynä. Historialliset vaalit käytiin poikkeuksellisen lyhyessä ajassa juhlapyhien ja koronan keskellä. Media kertoi puolet ajasta, että hyvinvointialueiden vaali ei kiinnosta kansalaisia ja kun ennakkoäänestys lähti hyvin käyntiin, niin sitten mediakin alkoi keskittyä itse asiaan: alkoi näkyä analyysiä puolueiden teemoista ja hyvinvointialueiden haasteista, äänestäjien haastatteluja ja tietenkin viimeisellä viikolla (= kolmannella vaaliviikolla!) isot vaalitentit. Viimekeväisten kuntavaalien läheisyys uskoakseni auttaa: äänestäjillä on tuoreet kokemukset ehdokkaista, jotka pääosin olivat ehdolla myös kuntavaaleissa.

Olen valtavan kiitollinen kaikille teille, jotka osallistuitte kampanjaani. Oma perhe tsemppasi lähietäisyydeltä, erityiskiitos Juholle ja Aarolle animaatiosta ja videosta! Tärkeitä olivat myös ystävien kannustukset kohdatessamme – tuntui että aluevaali otettiin herkemmin puheeksi kuin esim. kuntavaali.

Keskustelut ydintiimini kanssa kannustivat ja loivat uskoa omiin mahdollisuuksiini: kiitos, teillä todellakin on osaaminen ja sydän paikallaan! Iso kiitos kuuluu myös kaikille suosittelijoilleni: luottamustehtävissä saa pyytämättä palautetta sieltä toiselta laidalta, mutta todella harvoin näin kannustavaa, rohkaisevaa ja sydäntä lämmittävää! Iso joukko osallistui myös vaalimainosteni jakamiseen postilaatikoihin ja somessa – lämmin kiitos teille jokaiselle! Sastamalan kaupunki on todellakin suuri ja vaalimainosten jakoreissuilla talvisilla teillä pohdin erityisesti palvelujen saavutettavuutta – myös sitä, mikä on korvattavissa etä- ja digipalveluina! Tämäkin tuli testattua tässä kampanjassa, kun korona esti vaalitilaisuudet ja toritapaamiset, ja vietimme aikaa somessa ja Teams-tapaamisissa.

Suuri kiitos myös Sastamalan Kokoomuksen kunnallisjärjestön tiimille: Leena Palomäki on niin paras vaalipäällikkö, joka päivästä toiseen pitää kampanjan hyvässä kurssissa! Puheenjohtajat Mikko Rauva ja Jukka Pusa ovat aina valmiina ratkaisemaan pulmatilanteet sekä kannustamaan, ja Samuli Kinnarin Pieni tehdas on maan mainio viestintätoimisto – ilman Samulia emme olisi tässä! Arto Satosen jättäytyminen pois aluevaaliehdokkuudesta paransi meidän muiden mahdollisuuksia, mutta kaikkein tärkeintä oli, että Arto oli kampanjoinnissa mukana täysillä. Kiitos buustauksesta Arto!

Lopuksi kiitos kanssaehdokkailleni: Jarin, Tarun ja Saran kanssa totesimme moneen kertaan, että toinen jatkaa juuri siitä, mihin toinen pääsi. Täydensimme toisiamme ammatillisen osaamisen suhteen, edustimme julkishallintoa, yksityissektoria, opiskelijoita ja järjestökenttää, edustimme Sastamalan eri kaupunginosia – oikein mainio kokonaisuus! Kävimme vaalit hyvässä yhteishengessä ja tästä on hyvä jatkaa – oli vaalin tulos sitten mikä tahansa 💙

Kaikkien vaalikeskustelujemme tallenteet löytyvät Sastamalan Kokoomuksen sivulta.