Kampanja koronasulussa

Tänään olin ensimmäinen ja ainoa aluevaaliehdokas, jolla oli vaalimainos Alueviestissä. Arvasin ettei moni aloita lehti-ilmoittelua vielä väliviikolla, mutta ettei kukaan muu – se yllätti! Olin päässyt mukaan myös Lauttakylälehden otantaan Satakunnan (Huittisten) ja Pirkanmaan (Äetsän alueen) ehdokkaista lyhyine esittelyineen. Kutsuisiko tätä nyt vaalistartiksi – tässä etätyöpöydän ääressä?

Vaikea on päästää irti joulun lempeästä nirvanasta, mutta aluevaalien ennakkoäänestyksen alkuun on nyt tasan kaksi viikkoa aikaa. Saimme näiden historiallisten vaalien ehdokasnumerot jouluaatonaattona, joten vaalimainoksien puuttuva osanen – numeroni 285 – löysi paikalleen muutoin valmiina odottaviin materiaaleihin. Kävinkin jo eilen hakemassa flaijerit painosta, ottaakseni yhden konkreettisen askeleen eteenpäin. Mutta mitä seuraavaksi?

Pirkanmaalle ja lähes koko Suomeen julistettu kahden viikon koronasulku mietityttää: tukeutuvatko äänestäjät vanhaan tuttuun ehdokkaaseen, vai etsivätkö sopivaa ehdokasta vaalikoneista ja somesta, kun emme pääse tapaamaan kasvokkain turuilla ja toreilla? Iso osa aluevaaliehdokkaista oli myös kuntavaaleissa mukana, joten tuttua joukkoahan ehdokkaat pääosin ovat.

Sanoman vaalikoneeseen piti jättää vastaukset jo joulukuun puolivälissä. Ehdokkaalle tuskan hikeä nostattanut valtava määrä kysymyksiä jakaantuu äänestäjän näkökulmasta miellyttävämpään asuun mm. Hesarin, Iltasanomien, Aamulehden, Satakunnan Kansan ja Tyrvään Sanomien erillisiksi vaalikoneiksi. Iltalehden kysymyslista olikin huomattavasti lyhyempi.

Kuntavaaleja siirrettiin koronan alta kaksi kuukautta, jolloin kampanja-aika tuntui kestävän ikuisuuden – ilmeisesti myös äänestäjien mielestä, koska äänestysinto jäi laimeaksi. Nyt aluevaalit tasoittavat tilannetta, kun kampanja-aika on vuorostaan superlyhyt. Lyhyestä virsi kaunis, mutta sitäkin tärkeämpää on äänestää juuri näissä vaaleissa. Nyt valittava aluevaltuusto päättää hyvinvointialueen organisaatiosta ja palveluverkosta vuosiksi eteenpäin!

Koronasulun vastapainoksi päätimme järjestää Sastamalan Kokoomuksen ehdokkaiden yhteiset etätapaamiset tulevina keskiviikko-iltoina Toivonkulmasta käsin. Seuraa ilmoittelua ja tule mukaan Teams-tapaamiseen 5.1., 12.1. ja 19.1. klo 18:30. Vastaan mielelläni myös sähköposteihin ja puheluihin (kts. yhteystiedot)!

Hetkeni Aamulehden etusivulla 24.12.2021 yhdessä Pirkanmaan Kokoomuksen 97 muun ehdokkaan kanssa. Hyvä tästä tulee, Kokoomus on Ylen joulukuisen aluevaalikannatusmittauksen kärjessä 21,8% kannatuksella!