Aluevaaleihin ehdokkaaksi

Pirkanmaan Kokoomus on nimennyt minut ehdokkaaksi.

Pirkanmaan Kokoomus on nimennyt minut ehdokkaaksi aluevaaleihin Sastamalasta. Vaalipäivä on sunnuntai 23. tammikuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 12.-18. tammikuuta.

Aluevaaleista löydät tietoa esimerkiksi Sastamalan Kokoomuksen kotisivuilta.

Pirkanmaasta muodostuu Suomen suurin hyvinvointialue, jonka alueella asuu yli puoli miljoonaa asukasta. Pirkanmaan kuntien sosiaali- ja terveystoimen, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle vuoden 2023 alusta alkaen. Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoon valitaan 79 valtuutettua.

Aluevaltuustot aloittavat toimintansa maaliskuussa 2022. Päättäjien tehtävänä on katsoa kokonaisuutta, eikä olla yhden kunnan äänenkäyttäjiä. Valtuutetut tuovat tietyn alueen ymmärrystä, mikä on tärkeää, mutta uusia ratkaisuja ja parhaita käytäntöjä pitää hakea koko alueen näkökulmasta.

Olen ollut mukana rakentamassa uutta Sastamalan kaupunkia, joten pienessä mittakaavassa minulla on kokemusta uuden organisaation luomisesta ja uusien prosessien käynnistämisestä. Tässä historiallisessa muutoksessa, kun rakennamme Suomeen uudet hyvinvointialueet, kerrointa on huomattavasti enemmän. Mutta valmiina siis olen, jos annat äänesi minulle!