Vanha KH 2017-2021 väistyy

Sastamalan kaupunginhallituksen 2017-2021 työt on nyt saatu päätökseen, kun esitimme uudelle valtuustolle listan luottamustehtävistä, joihin sen pitää valita henkilöt. Uusi valtuusto kokoontuu viikon kuluttua ja valitsee mm. uuden kaupunginhallituksen 2021-2025.  

Sastamalan kaupunginhallitus 20217-2021 ja viranhaltijat Tyrvään Pappilassa 9.8.2021

Viimeisen kokouksen jälkeen otetussa kuvassa tunnelma on seesteinen. Ja siis hyvin poikkeuksellinen! Neljän vuoden ajan tämä porukka on vääntänyt ja kääntänyt, heittänyt pyyhkeitä kehään, huokaissut helpotuksesta, kun kompromissi on löytynyt, ja tullut sitten taas uudestaan ja uudestaan yllätetyksi taloustilanteen/asukas- ja oppilasmäärien/soten/koronan jne. käänteiden johdosta. Varmaankin taivuimme, mutta emme taittuneet. Laajat keskustelut joskus uuvuttivat, mutta parhaimmillaan syntyi myös dialogia, hyvää vuoropuhelua ja yhdessä ajattelua.

Jos tältä joukkueelta kysyisi, missä onnistuimme, niin vastauksia olisi varmasti 11 erilaista. Itselleni on ollut tärkeää säilyttää kaupungin toimintakyky, eli pitää talous tasapainossa. Laadukkaat ja saavutettavissa olevat palvelut on mahdollista järjestää nykyaikaisesti ja edullisesti, jos maltamme tietyissä paikoissa irrottautua historian painolastista.

Tasapainotustalkoot toteutettiin vasta kauden lopussa, kun itse olisin ryhtynyt asialle jo aikaisemmin – parempi kuitenkin myöhään kuin ei silloinkaan. Lisäksi valtio sponsoroi Sastamalaa koronan vuoksi niin hyvin, että vanhat alijäämät sulivat pois ja taseemme on vahva. Iso kysymysmerkki on tietenkin sote-uudistus ja sen lopulliset vaikutukset kaupungin taloustilanteeseen.

Kiitos menneestä kaudesta, joka varmasti jää mieleemme koronan mukanaan tuoman nopean asioiden tärkeysjärjestyksen muuttumisen, nopeiden uudelleenjärjestelyjen (koulut, sote-palvelut) ja digiloikan, erityisesti etäkokousten vuoksi.