Sillanrakentajaksi

Luottamustehtävien myötä olen ollut monessa mukana. Sitä en olisi voinut aavistaa, että lopulta olisin sillanrakennustehtävissä – ihan konkreettisesti! Mutta kun luottamushenkilönä oli hyväksyttävä tilanne, ettei kaupungilla ole miljoonaa euroa Keikyän Riippusiltaan, niin olihan siinä hihat käärittävä ja ryhdyttävä tuumasta toimeen Keikyän Perikunta ry:n sihteerin roolissa.

Keikyän perikunta ry. päätti ottaa tehtäväkseen Keikyän Riippusillan kunnostushankkeen, ja allekirjoitimme yhdistyksen puheenjohtajan Markku Torpon ja kaupungin edustajien kanssa sillan vuokrasopimuksen 15.11.2019. Samana päivänä silta asetettiin käyttökieltoon korjaushankkeen ajaksi.

Sastamalan tekninen lautakunta hyväksyi avustusanomuksemme 20.10.2019. Hankehakemus Joutsenten Reitille peruttiin, kun saimme Opetus- ja Kulttuuriministeriön avustuksen 12.12.2019. Tämä Eduskunnan joululahjaraha oli pääosin kansanedustaja Ilmari Nurmisen pitkän lobbaustyön hieno lopputulos. Sisä-Suomen poliisilaitos myönsi yhdistykselle rahankeräysluvan 15.11.2019-14.11.2020 riippusillan kunnostamisen hyväksi.

Sastamalan kaupunki toimitti yhdistykselle Destian hankesuunnitelman ja kustannusarvion, jonka mukaisesti hanke vietiin lähes loppuun vuoden 2020 aikana. Konkreettisiin talkootöihin päästiin kesäkuussa 2020. Vaikka korona-vuosi asetti talkootöille omat reuna-ehtonsa, niin kesällä tautitilanne onneksi helpotti. Turvallisuuteen ja ympäristöön liittyvät ensisijaiset tavoitteet olivat, että talkoolaiset tekevät työtään turvallisesti ja että joki ei saa likaantua.

Asukasilllassa tammikuussa 2020 talkoolaisiksi listautui lähes sata henkilöä. Koko vuodelle talkootunteja kirjattiin lopulta huikeat 12.500 tuntia, mikä oli moninkertainen määrä alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna.

Keikyän Riippusillan korjaushankkeen lopputyöt tehdään kesäkuun 2021 loppuun mennessä. Omat talkootuntini sillan hyväksi ovat lopulta olleet paperitöitä hankehakemusten ja -raporttien tekstien ja numeroiden parissa, vaikka maalarin hommista haaveilinkin. Kaikki siis toivat talkoisiin oman osaamisensa!

Miten hienoa olikaan ylittää silta ensimmäisen kerran, kun silta taas avattiin yleisölle lokakuussa. Ja miten loistavaa oli olla mukana, kun jouluvalot syttyivät sillalle! Sillanrakennus on tuonut meille melkoisen määrän hyvää mieltä!

Hyvä tästä tuli!