Hyvä juhliva Vammalan Nuorkauppakamari

Sastamalan kaupungin puolesta minulla on ilo onnitella teitä 50 toimintavuoden johdosta. Viidessä vuosikymmenessä on jo mitä muistella ja on myös mainio juhlan aihe – merkkipaalun juhlistaminen antaa varmasti pontta myös nykyisille jäsenille.

Sastamalan kaupunki on ollut mukana Nuorkauppakamarin yritystilaisuuksissa yhteistyökumppanina. Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin ja vt. elinkeinojohtaja Tanja Aarnikurun mielestä malli on toimiva: vetovastuu vaihtelee eri toimijoiden kesken – kaupunki yhtenä toimijoista. Kaupungin näkökulmasta nuorkauppakamarien laajat kontaktiverkostot ovat erittäin tärkeä kanava edistää kaupunkimme vetovoimaisuutta. Tärkeää on myös koulutus, johtamistaitojen kehittäminen eri projekteissa sekä kannustus yrittäjyyteen, oman elinympäristön ja paremman tulevaisuuden edistämiseen.

Sastamalan kaupungin Elinvoimaohjelmassa tähdätään veto- ja pitovoiman vahvistamiseen korostaen elinkeino-, työllisyys- ja maaseutupoliittisia keinoja. Elinvoimaohjelman painopistealueita ovat kaupungin saavutettavuus, erottuva kaupunkimarkkinointi, rohkea ja innovatiivinen kaupunkisuunnittelu sekä yrittäjyyden ja matkailun edistäminen positiivisella potkulla. Näen tässä monia yhtymäkohtia ja samansuuntaisuutta nuorkauppakamaritoiminnan kanssa, joten tässä kohdassa kiitos kaikesta työstä, jota Vammalan Nuorkauppakamari on tehnyt oman kotiseutunsa parhaaksi. Omasta kotikaupungistaan ylpeät asukkaat ja yritykset vievät kaupungin viestiä tehokkaimmin eteenpäin. Kiitos, tuotte sykettä Sastamalaan!

Oli itse kammarin jäsen viime vuosituhannella (jännittävää sanoa näin). Pakko tuntea kiitollisuutta monesta opista, jonka kammaritoiminnan kautta sain – vaikka silloin kolmikymppisenä tärkeimmältä saattoivat tuntua muuten vain yhdessä olo ja hauskat tapahtumat. Yhdistystoiminnan ja projektitehtävien opettelu joskus kantapään kautta, varsin kaukana epämukavuusalueella liikkuneet väittelykisat, jämäkkyyskoulutus ja mitä niitä olikaan. Kiitollinen pitää olla varmasti myös siitä, että kammarin jäsenyys loppuu aikanaan, ja saamme mahdollisuuden tutustua muihin kiinnostaviin asioihin elämässä. Omalta nuorkauppakamariajaltani on jäänyt mieleen myös maailmankokous Helsingissä, missä työskentelin kaksi päivää. Se sytytti mieleen kipinän, ja myöhemmin, kun kolme lasta jo olivat aikuisia ja liityttyäni zonta-naisiin olen nauttinut useista maailmankokouksista kansainvälisessä seurassa.

Zonta-naisten ja Nuorkauppakamarien tiet ristesivät kaksi vuotta sitten Turussa, kun Suomen Nuorkauppakamarit järjesti Kakolan selleihin pakohuone-pelin. Pakohuonepelin otsikkona oli YK:n agenda 2030 eli kestävän kehityksen 17 päätavoitetta. Jokaisessa pakohuoneessa ryhmien piti keksiä ratkaisuja, miten kukin kestävän kehityksen tavoite saavutettaisiin. Tavoitteet alkavat: ei köyhyyttä, ei nälkää, terveyttä ja hyvinvointia, hyvä koulutus jne. Zonta-naiset oli pyydetty yhteistyökumppaniksi selliin numero viisi, jossa käsiteltiin sukupuolten tasa-arvo -tavoitetta.

Tuo Nuorkauppakamarien tapahtuma oli hienosti järjestetty, karu ja kaunis, etenkin sellissä käydyt keskustelut ja omakohtaisten kokemuksien jakaminen eri puolilta Suomea tulevien kesken jäivät mieleen. Lopuksi kokoonnuimme kaikki (jotka siis pääsivät selleistä ulos) Kakolan kappeliin mietiskelemään kokemustamme Schindlerin listan tunnusmelodian kaikuessa vahvoista kiviseinistä. Tunsin ylpeyttä molemmista järjestöistä joihin olen saanut kuulua – Nuorkauppakamarilaiset tietenkin näyttivät silmissäni jo aika nuorilta, mutta hieno teema ja vaikuttavasti ajan hengessä toteutettu!

Hyvä juhliva Vammalan Nuorkauppakamari: toivotan teille omasta ja Sastamalan kaupungin puolesta mitä parhainta onnea ja menestystä tuleville vuosikymmenille!