Kamarikuoro Trilli 30 vuotta

Kamarikuoro Trillin 30. toimintavuosi alkoi Elisa Junttilan johdolla ja kuoron vahvuus on nykyään runsas 20 laulajaa. Trillin aikaisemmat johtajat ovat Urpo Vuorenoja (vv.1989-1993), Petri Bondfolk (vv.1993-2002), Reko Tammi (vv.2002-2003), Minna Rask 2008-2010 sekä Elisa Junttila (vv.2003-2006 ja vuodesta 2011 eteenpäin).

Kamarikuoro Trillin ominta ohjelmistoa ovat Kaarlo Sarkian runoihin sävelletyt sävellykset. Seppo Kilven sävellys runoon Maisema oli siemen, ja nykyisin kuoron ohjelmistossa on yli 20 Sarkiaa, myös Elisa Junttilan ja Päivi Pelttarin säveltämänä.

Sarkian syntymän 110-vuotisjuhlan kunniaksi 6.5.2019 järjestetty konsertti oli kamarikuoro Trillin kolmas oma Sarkia-konsertti. Ensimmäisen Sarkia-konsertin Trilli järjesti Huittisten Risto Ryti –salissa vuonna 1999 kuoronjohtaja Petri Bondfolkin johdolla. Konserttia varten kuoro keräsi ja myös tilasi uutta Sarkian runoihin sävellettyä musiikkia, jota Petri Bondfolk sovitti sekakuorolle sopivaksi. Konsertin ohjelma tallennettiin kahden vuoden kuluttua kuoron omalle CD:lle nimeltään ”Sarkian Maisemissa”. Samanniminen konsertti esitettiin Äetsän Sarkia-lukiolla vuonna 2002.

Kuoron nykyinen johtaja Elisa Junttila otti mielellään tehtäväkseen kolmannen Sarkia-konsertin valmistelemisen Trillin kanssa. Kuoron harjoituttaminen on pitkäjänteistä työtä, mihin Elisa Junttila on hyvin ja ammattitaitoisesti paneutunut. Uusi sointu –konsertin ohjelmisto oli osin jo tuttua edellisestä konserteista, osin uutta. Konsertissa kuultiin Elisa Junttilan omat sävellykset Kotiseudun kuva, Sydän sekä Rukkilaulu. Ensiesityksen konsertissa saivat kuoron perustajajäsenen Päivi Pelttarin sävellykset Notturno, Ikkuna, Kohtaaminen, Unien vuosi ja Vala. 

Omien konserttien lisäksi kuoro esiintyy Sastamalassa kaupungin ja seurakunnan tilaisuuksissa ja mielellään myös hyväntekeväisyys- sekä hyvän mielen tempauksissa. Kesällä 1992 Trilli souti kirkkoveneen laulellen Vammalasta Poriin, kesällä 1999 Trilli konsertoi norjalaisessa ystävyyskaupungissa, vv. 2001-2002 Trilli oli mukana Kuka Hän On –produktiossa Huittisissa ja Suomi 100 –juhlavuonna Tampereen keskustorilla 100 kuoron yhteisesityksessä.

Kamarikuoro Trilli esittää Elisa Junttilan johdolla
Säveliä 30 vuoden varrelta
sunnuntaina 5.5.2019 klo 18:00 Äetsän koulun juhlasalissa
juonto ja säestys Päivi Pelttari