Arto Satosen kampanjassa mukana: Arto Sastamalan suunnasta katsottuna

”Arvaa oma tilasi, anna arvo toisellekin” neuvoo suomalainen sananlasku. Arto Satosen kolme kautta kansanedustajana sekä valinta eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi on hyvä esimerkki siitä, että neuvoa noudattamalla pääsee pitkälle. Arto on hankkinut vankan kokemuksen omalla ahkeruudellaan, mutta laaja yhteistyöverkosto on toisten arvostamisen tulos. Arto kysyy ja kuuntelee sekä antaa arvon myös vastakkaisille mielipiteille. Tätä olen pitkään vierestä seurannut – ja vakuuttunut!

Tutustuin Artoon Lounais-Pirkanmaan seutukunnan kokouksissa, joihin osallistuin Äetsän kunnanhallituksen jäsenenä. Vammalan kaupunginjohtaja Paavo Salli ja alun alkaen valtuuston puheenjohtaja Arto Satonen toivat pöytäämme milloin ammattikoulua, elinkeinopolitiikkaa ja aluesairaalaa, milloin liikenne- ja vesiasioita tai kansalaisopistoa, Herra Hakkaraista ja Bäckmanin taloa. Vastakkaisia mielipiteitä risteili eri kuntien edustajien välillä tiuhaan, mutta tekemisen meininki oli kuitenkin vallalla. Lopulta Äetsä teki aloitteen uuden kaupungin perustamisesta, ja vuoden 2008 marraskuussa istahdimme Arton kanssa Sastamalan ensimmäisen valtuuston kokoukseen vierekkäisille paikoille.

Teimme noihin aikoihin myös yhteisen junamatkan Helsinkiin, kun Arto järjesti Sastamalan karvalakkivaltuuskunnalle ajan opetusministeri Sari Sarkomaan luokse. Selvitimme ministerille, miten kaikkien Sastamalan kokoisten kaupunkien musiikinopetus on jo valtionavun piirissä, ja jätimme hänelle Sastamalan Musiikkiopiston hakemuksen. Sen hyväksyminen oli sitten kuin ylimääräisen ”porkkanaraha” ja siitä on oikein hyvä mieli vieläkin!

Keikyän Kokoomuksen puheenjohtajan roolissa olen ollut mukana kaikissa Arton eduskuntavaalikampanjoissa. Arto on paikallisyhdistyksemme vakituinen vieras, ja odotammekin mielenkiinnolla Arton analyysia päättymässä olevan vaalikauden tuloksesta sekä uusista suuntaviivoista. Suomen taloustilanteen vuoksi toivon, että vaalit johtavat selkeään hallituskuvioon, jotta myös eduskunta voi keskittyä enemmän ratkaisuihin kuin välikysymyksiin. Samaa toivon myös Sastamalan kaupunginhallituksen jäsenenä: mekin kaipaamme työrauhaa omaan työhömme mm. sote-palvelujen ja toisen asteen koulutuksen kehittämisen parissa.

Yrittäjän puolisona ja perheyrityksen työntekijänä toivon uuden eduskunnan paneutuvan yrityksien toimintaedellytyksiä ja työllisyyttä parantaviin ratkaisuihin. Arto on miettinyt näitä asioita jo niin perusteellisesti, että on koonnut pohdintansa Hyvinvointiyhteiskunnan Pelastusoppi -kirjaksi. Mikä on muuten hyvin reilua Artolta: monen muun ehdokkaan teesit ovat vielä naulaamatta!

Kokemuksen lisäksi Artolla riittää innostusta ja ihanteita. Kirjan loppukaneetti – mahdottomia ei vaadita, ”lite bättre” riittää – on hyvä haaste meille kaikille! Tehdään hieman enemmän töitä, hieman enemmän vapaaehtoistyötä ja annetaan hieman enemmän omaa aikaamme apua tarvitseville läheisillemme ja ystävillemme. Yhteinen ponnistus mahdollistaa pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan jatkuvuuden!

Päivi Pelttari Sastamalan Kokoomuksen valtuustoryhmän pj.