Jäävi

Tänään jouduin yhdistymishallituksen kokouksesta ulos, koska olin jäävi VAS:in johtokunnan jäsenenä käsittelemään erikoissairaanhoidon vuoden 2013 tilausta. Kun käytävässä oli kahvit juotu, selattu nettilehdet ja Välimäen Erkin ja Lähteenmäen Tapanin kanssa käsitelty jo kaikki tärkeimmät kuulumiset, päätin jättää kokouksen loputkin pykälät varahenkilöni Hukkasen Ulpun hoidettavaksi. Näin pääsin iltalenkille – ja koirakin kiittää 

Kaupungintalon pihassa oli ennen hallituksen kokousta tehyläisten mielenosoitus aluesairaalan puolesta. Jäin hetkeksi pihaan jutulle ja perustelin mm. sitä, että miksi kokoomuslaisten vaaliohjelmassa ei ole VAS:in säilyttäminen, mutta kylläkin erikoissairaanhoidon säilyttäminen Sastamalassa. Emme halua säilyttää jotakin tiettyä organisaatiota, vaan mahdollisimman hyvät palvelut asukkaillemme – ja mielellään myös naapureille. Sastamalan kaupungilla ei yksinään ole varaa ylläpitää sairaalaa.

Päivystyksestä virinnyt keskustelu – ja myös mielipiteiden ilmaus – on minun mielestäni hyvä avaus yhteistyön kehittämiselle. Kun emme vielä tiedä, mihin lainsäädäntö tai sairaanhoitopiirin muiden kuntien ratkaisut meitä ohjaavat, niin parasta on kehittää perus- ja erikoissairaanhoitoa täällä omassa kotona, sairaalan kampuksella.