Hyvässä hapessa

Iltapäivä raikkaassa ulkoilmassa tekee mahdottoman hyvää työviikon päätteeksi. Tarjosimme vaalikaffeita Pehulan torilla Pentin-kulman pihassa, ja paljon oli väkeä liikkeellä. Pienessä ajassa sai kuulla läpileikkauksen keikyäläisten ajatuksista ja huolen aiheista Sastamalan nykymenossa. Pääosin liikkeellä oli kyllä hyväntuulista väkeä!

Ajankohtaisin puheenaihe oli varmasti Aurajärven rantasauna, jonka kaupunki nyt antaisi kyläyhdistyksille, samoin kuten muutkin rantasaunansa – kahta lukuun ottamatta. Marjamäen Pertti, mies monien talkoiden takana, oli tänään pyörällä liikkeellä hyvän ehdotuksen kanssa. Pertti ehdottaa yhteistyötä rantasaunan ylläpitämiseksi ainakin Pehulan seudun kyläyhdistyksen, Keikyän Erä-Veikkojen, Äetsän Kunnon ja Keikyän VPK:n kesken. Oikein hyvä ja kannatettava ajatus! Tällä tavalla rantasauna saadaan varmasti nykyistä aktiivisempaan ja asukkaita paremmin palvelevaan käyttöön.

Torilla puhuttiin myös Keikyän ja Kiikan uimahallien kuntokartoituksesta, joka tiedetään jo tehdyksi, mutta jonka tuloksia emme ole vielä kuulleet. Virkakoneisto empii varmaankin vaalien vuoksi… Lukio-selvitys sentään julkaistiin keskelle vaalitohinaa. En ole vielä löytänyt niin rauhallista hetkeä, että olisin ehtinyt tai jaksanut lukea yli 60-sivuisen raportin ajatuksella läpi. Yksi lukio tietenkin riittäisi Sastamalassa, mutta ovatko selvitykseen ketjutetut muut päätelmät ja esitykset oikeat, sitä pitää pohtia. Keikyän koulun 40-50 oppilaan pitäisi voida pitää koulunsa.

Torilla turistiin myös elinkeinoasioista, vanhusten kotipalvelusta ja takseista, lääkäripalveluista, väliportaan hallinnosta – ja tietenkin arvuuteltiin Sastamalan vaalitulosta. Mukava oli vaihtaa kuulumisia myös muiden ehdokkaiden kanssa: naapuripöydässä KD:n Martti Savijoki ja keskustalaistenkin teltta nousi torille. Luulen, että me kaikki Keikyän Kokoomuksen ehdokkaat – Anne-Mari, Pertti, Ilkka, Samuli ja minä – saimme jo pari varmaa ilmoitusta äänistä itse kullekin. Siitäkin tuli hyvä mieli 