Sastamalan identiteettiä etsimässä

Sastamalan kaupungin nimi herättää kysymyksen: Siis mikä? Ja sijainti toisen: Siis missä? Lounais-Pirkanmaan uuden kaupungin identiteetti on hahmottumassa vähitellen. Mouhijärven, Vammalan ja Äetsän henkilöstö ja heidän mukanaan nykyiset parhaat käytännöt on jo sijoitettu uuteen prosessiorganisaatioon. Parhaillaan ohjausryhmässä työn alla on ensimmäinen talousarvio sekä tilakysymykset.

Sastamalan kaupunki edustaa konkreettista kuuliaisuutta PARAS-hanketta kohtaan, koska meitä sastamalalaisia tulee olemaan 1.1.2009 noin 25.000. Uskomme, että kolmen kunnan hallinnon sulauttaminen yhdeksi mahdollistaa palveluiden tuottamisen paitsi tehokkaammin, niin myös laadullisesti paremmin. Uuden kaupungin hartiat ovat leveämmät kestämään tulevaisuuden talouspaineet.

Sastamalasta tulee laaja puutarhakaupunki, jonka läpi virtaa Kokemäenjoen vesistö. Elinvoimaiset yritykset ja oppilaitokset, hyvä tonttivalikoima sekä vireä kulttuurielämä luovat asukkaillemme hyvän elämän puitteet. Kaupungin ydinpalveluita ovat lasten ja nuorten kasvatus, asukkaiden hyvinvointi sekä asuinympäristön, elinvoiman ja osaamisen kehittäminen. Tästä siis on Sastamala tehty!

Päivi Pelttari
Pj. Keikyän Kokoomus ry.

(Julkaistu Nykypäivässä)